2013. április hónap bejegyzései

FTP Tárhely – Biztos pont

Előző bejegyzésemben kitértem arra, hogy kiknek ajánlott az FTP Tárhely. De valahogy úgy éreztem, hogy nem teljes a kép, amit sikerült adnom a felhasználói körről. Aztán eszembe jutott! Hiszen miért kellene ahhoz titkos céges adatoknak lennie, hogy egy ilyen tárhelyre igényt formáljak? Miért kell ahhoz fontos üzletembernek lennem, hogy egy ilyen nagyszerű szolgáltatást igénybe vegyek?
Nem kell!
Ha magánemberként szeretne valaki tárhelyet bérelni, ugyanúgy 100%-ig ki tudja használni annak minden előnyét. Úgy gondoljátok fölösleges? Lássunk pár szemléletes példát!
Régi családi videókat, fotókat először cd-re majd dvd-re mentegettünk rá. Hosszas munkafolyamat volt ez, mely egy nagyobb archívum esetében akár napokig is eltartott. Aztán persze jött az újítás, az adathordozó. Most már sokszor azt sem tudjuk, hogy mi van a számítógépünkön, mi van kiírva dvd-re, cd-re és mi van adathordozókon. Mi van pendriveon, külső winchesteren stb. És amikor az ember szeretné megnézni az elsős versmonását, esetleg az óvodai búcsúztatóját ahol pörgős néptáncszoknyában ropta bebongyorított (fiúk esetében lenyalt) hajjal, akkor nem is tudjuk, hol keressük. Sokan már egész adminisztrációs bázist hoztak létre, excel táblázattal és kis papírfecnikkel, hogy mi hol, és min található. De biztos, hogy mai világunkban ezt csakis ilyen bonyolult és sok időt, energiát felemésztő módon lehet megcsinálni? Természetesen nem!
A bérelt tárhelyre akár családi fotókat, videókat is feltölthetünk és ha nézegetni, mutogatni szeretné őket a büszke anyuka a frissen bemutatott vőlegényjelöltnek, pár kattintással bárhol, bármikor elérhetőek lesznek azok! A cd sérülhet, a gépről elveszhet az adat, a wichester tönkre mehet. De a tárhely biztos és mindig elérhető. Éljünk ezzel a lehetőséggel és ne hagyjuk, hogy kedvenc emlékeink, fontos feljegyzéseink, kedvenc filmjeink elvesszenek. Megkönnyíti és egyszerűbbé teszi a dokumentációt!

FTP Tárhely – kiknek jó?

Mint látjátok, blogom címében szerepel az a szó, hogy FTP tárhely. Bizonyára sokan tudják, hogy ez mit jelent. Azok kedvéért viszont, akik csak nézelődők még, szeretném egy kicsit jobban bemutatni, hogy mit is takar ez a bűvös kifejezés.

Sokan találkoztunk már azokkal a problémákkal, amikor a másik fél nem kapta meg, vagy nem egészében kapta meg a csatolt fájlt. Esetleg nekünk kellett bajlódnunk a csatolásnál, mert a fájl túl nagy volt, nem tudtuk kellően összecsomagolni, lekicsinyíteni. Vagy ha meg is tudtuk ezt tenni, az már nem volt megfelelő, így nem akartuk az ügyfélnek átküldeni. Részmegoldás az adathordozók használata. Átküldetjük egy futárral az anyagot, az a legbiztosabb. De ez költséges és nem épp professzionális megoldás ha cégekről van szó.

Sokkal jobb benyomást kelt, ha úgynevezett FTP tárhelyre irányítjuk ügyfelünk. Erre a tárhelyre feltölthetjük az adatokat, információkat, melyekre az ügyfélnek vagy bárki másnak szüksége lehet. Amilyen könnyen mi feltöltöttük, az ügyfél le is töltheti azt.

Azon kívül, hogy az ügyfelek is könnyebben érik el és töltik le az adatokat, a belső kommunikációt is nagyban megkönnyíti, felgyorsítja. Ugyanezekkel, a fentebb felsorolt problémákkal szembesülnek cégen belüli munkatársaink, dolgozóink is. Könnyítsük meg mindennapjaikat, munkájukat, így hatékonyabb lehet a munkahelyi kommunikáció, mely elősegítheti cégünk működését is!