Emlékszel még? – 1. rész

Ki ne emlékezne a mai 18-28 éves korosztályból a régi jó, jobbára történelemnek mondható DOS-os játékokra? Nem mai darabok, a jelenlegi operációs rendszereken már el sem futnának, maximum a Dosbox nevű ingyenes alkalmazással, de azzal is csak neccesen. Tény, hogy manapság szebbnél szebb játékokat fejlesztenek ki, amikkel természetesen szívesen töltök el időt. De az igazat megvallva, még a mai napig megdobban a szívem, érzem a régi illatokat, hallom a régi dallamokat, ha csak egy képet is meglátok a következő programokból:

Lion King
2   1

Életem első számítógépes élménye. Megfogott, magával ragadott, és rengeteg vidám percet szerzett nekem, és szinte biztosan mondhatom, hogy mindenkinek, aki kipróbálta. Simbával, a kis (későbbi pályákon felnőtt) oroszlánnal kalandozhatunk. Tipikus mászkálós, ügyességi játék, szép zenékkel és jó pár igazi kihívással tarkítva.
3

Aladdin

A másik nagy gyerekkori kedvenc, az Aladdin nevű Disney rajzfilm alapján készült program volt. Szintén mászkálós, ügyességi játékról beszélhetünk, a mese lényegesebb történései felelnek meg a pályáknak, melyek közül egyik másik igen nehezen teljesíthető. Almával dobálózunk, karddal vívunk, megkeressük az elrejtett kincseket, és végül legyőzzük Jafart, a főellenséget.

1aa
aladdin6

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>